Skip to Store Area:

Voedingstips om het maximale uit je sport te halen

donderdag 14 september 2017 16:53:44 Nederland

Om het maximale uit je sport te halen is het van belang dat je goed op je voeding let. Of je nou doet aan voetbal, fitness of welke sport dan ook, je lichaam moet optimaal kunnen presteren. Zo kan je bepaalde voedsel beter vermijden voor het sporten en zorgen andere stoffen weer ervoor dat je spieren snel herstellen van je sportsessie. In dit artikel behandelen we een paar punten om je op weg te helpen!

Voor het sporten
Het is belangrijk dat je lichaam genoeg energie heeft voordat je begint met sporten en genoeg vocht voordat je je gaat inspannen. Te veel eten en te vroeg voor het sporten is echter niet goed en kan voor problemen in je maag zorgen. Naast dat het kan gaan 'klotsen', kost het ook energie voor je lichaam om het eten te verteren, wat ten kosten gaat van het sporten. Houd zo'n 2 tot 3 uur rust aan van het eten tot het sporten om dergelijke problemen te voorkomen. Drink daarbij ongeveer een halve liter water. Hierdoor breng je je lichaam alvast op gang. Heb je geen tijd meer om ruim van tevoren te eten, kies dan voor een kleine maaltijd, sport nooit op een lege maag.

Na het sporten
Nadat je hebt gesport kan je je normale eetpatroon weer oppakken. Ook na het sporten zal je lichaam nog flink aan het werk zijn, het is daarom van belang dat je genoeg energie hebt door middel van suikers en koolhydraten. Daarnaast helpen eiwitten ook om je spieren sneller te laten herstellen. Een andere goede manier om je spieren snel te laten herstellen is het gebruik van creatine. Creatine is een stof die ons lichaam zelf al van nature aanmaakt en is voornamelijk van essentieel belangvoor krachtige spierbewegingen.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Voetbal-Geest

Welke sportvoeding is geschikt voor voetbal

zaterdag 2 januari 2016 15:12:02 Nederland

De vraag welke sportvoeding geschikt is voor voetbal wordt vaak aan ons gesteld. Voetbal-Geest biedt sportvoeding aan voor duursporters. Bij de sportvoeding van SIS heeft ieder supplement zijn eigen werking.

SIS Go Energy en Electrolyte
De SIS Go Energy en Electrolyte kan gebruikt worden zowel vóór het sporten, tijdens het sporten als na het sporten. De functies voor het sporten is het stapelen van koolhydraten. Zonder koolhydraatvoorraad kan er geen langdurige inspanning geleverd worden. Wanneer u sport in koudere weersomstandigheden is het van belang uw energievoorraad op peil te houden en aan te vullen indien nodig. Dit geldt ook voor de energievoorraad van uw spieren na het sporten.

 

SIS Go Isotonic Gel
De SIS sportgel is een unieke kant-en-klare isotone gelformule die zorgt voor een enorme energieboost en betere vochtopname. Eén stuks GO Isotonic Gel geeft genoeg energie voor een intensieve inspanning van 20 tot 30 minuten. De gel is ook verkrijgbaar in cafeïne vorm. De SIS GO + Cafeïne vergroot de bloedtoevoer naar de gevoelige en vermoeide spieren, terwijl de toegevoegde anti-oxidanten zorgen voor een goede prestatieverbetering.

SIS Rego Rapid Recovery
De SIS Rego Rapid Recovery levert snel opneembare eiwitten, koolhydraten en gestructureerde hoeveelheid vitaminen en mineralen om de spieren snel te laten herstellen.

Mocht u nog vragen hebben over ons assortiment sportvoeding dan helpen onze specialisten u graag verder!

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Voetbal-Geest

Hulp bij het uitkiezen van je voetbalschoenen

zondag 18 mei 2014 12:07:29 Nederland

De schoenen uit ons assortiment zijn voorzien van uiteenlopende zooltypen. Deze verschillende zolen zorgen voor goede grip op iedere ondergrond. Zo zul je meer grip ervaren met lange noppen op drassige velden, terwijl korte noppen op hun beurt meer grip bieden op droge velden. De verschillen in de diverse zolen zit hem in het aantal noppen, de lengte ervan en de plaatsing.► Softground (SG) voetbalschoenen
Voetbalschoenen die gebruik maken van een Softground zool bevatten 6 tot 8 hoge noppen. Deze noppen, die net iets langer zijn dan die van Firmground schoenen, zorgen voor extra grip op zachte en drassige velden. De langere noppen, waarvan er over het algemeen vier op de voorvoet geplaatst zijn en twee ter hoogte van de hiel, zorgen ervoor dat je veel grip en controle hebt op het veld. Vooral bij natte omstandigheden is dit een zeer geschikt type nop, waarmee je niet zult wegglijden. Ook veel keepers laten hun keuze, mede om deze reden, op Softground noppen vallen.

► Firmground (FG) voetbalschoenen
Voetbalschoenen die voorzien zijn van een Firmground zool, zijn bij uitstek geschikt voor het spelen onder droge omstandigheden op traditionele voetbalvelden. Firmground schoenen zijn het meest verkochte type schoenen. De schoenen zijn voorzien van een zool met 12 tot 18 lage noppen, voor het spelen op droge velden. Op zachte, drassige velden komt de ruimte tussen de noppen sneller dicht zitten, waardoor de grip op het veldoppervlak aanzienlijk vermindert en je minder diep wegzakt.

► Multi-noppenzool/Turfground (TF) voetbalschoenen
Schoenen voorzien van een TF zool bevatten vele kleine noppen, voor ongekende grip op extreem harde velden. Zo geeft de Turfground zool veel grip op verharde en bevroren velden, onder winsterse omstandigheden. Ook op gravelondergrondenbiedt dit type nop zeer veel grip op het veldoppervlak.

► Artificial Ground (AG) voetbalschoenen
Voor het spelen op kunstgrasvelden is het gebruik van een AG-zool een vereiste. Met de Artifical Ground noppen ervaar je veel grip op kunstgrasvelden. Omdat steeds meer clubs overstappen naar kunstgrasvelden is het van belang ook een kunstgrasschoen aan te schaffen. Met dit type schoen, dat beschikt over ietwat kortere noppen, heb je veel speelcomfort op kunstgrasondergronden.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Voetbal-Geest